Minden ami lovakkal kapcsolatos :) az oldal még készül / folyamatosan bővül

Ezen a honlapon mindent megtalálsz ami lovakkal kapcsolatos. Lovas képeket,tanácsokat,rejtvényeket,könyveket,filmeket, teszteket, recepteket, pályázatokat, érdekességeket, tippeket, stb...ha lóbolond vagy akkor itt a helyed. Jó szórakozást :)

Itt megtalálod néhány ínycsiklandó finomságnak a receptjét. Lónak és lovasnak egyaránt. :)

 


 

(ek=evőkanál, tk=teáskanál, cs=csésze) Fontos hogy a cukorépapépet csak 12 órányi áztatás után adjuk a lovaknak különben a pép a ló torkában kezd el dagadni ami az állat fulladását okozhatja!!!

 

Csemegék lovasoknak

 

Grillázs

hozzávalók kb 25 darabhoz:

2 dl tejszínhab

3 dl méz

17 dkg cukor

40 dkg mandulabél

Elkészítés: Keverd össze a cukrot, a mézet és a tejszínhabot egy vastag falú lábasban, s lassú tűzön melegítsd. Kb. 25 perc alatt besűrüsödik. Keverd meg néhányszor, le ne égjen. Hogy megállapítsd, készen van-e, végezd el a ,,a puskagolyó-teszt''- et. Ehhez csöpögtess egy kevés grillázst egy pohár hideg vízbe. Vedd ki a vízből, s ha golyót tudsz formálni belőle, elkészültél, s már csak annyi a dolgod, hogy a cukros keverékhez hozzáadd a mandulabelet. Keverd össze, öntsd szét a finomságot kis tálkákba, és hagyd kihűlni.

 

Csokis muffin

 hozzávalók:

10 dkg margarin

17dkg cukor

2 tk vaníliás cukor

3 ek kakaópor

2 tojás

14 dkg finomliszt

1 tk sütőpor

1,5 dl tejszín

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Add a margarinhoz a cukrot és a vaníliás cukrot, s keverd ki habosra. Kevergetés közben adagold hozzá a kakaóport, és üsd bele a tojást is. Ezután következhet a liszt kis adagokban, és a sütőpor, s óvatosan keverd össze. Öntsd a krémes tésztát muffinsütőformába, tedd be a sütőbe, és 15-20 percig süsd. Hagyd kihűlni.

 

Karamell

hozzávalók:

20 dkg cukor

2,5 dl méz

4 dkg margarin

2 ek kakaópor

 Elkészítés: Tedd a hozzávalókat egy lábasba, és kevergetés mellett főzd 7 percig. A ,,puskagolyó-teszt'' segítségével meggyőződhetsz róla, vajon jó-e már a keverék: önts egy keveset a karamellából egy pohár hideg vízbe. Ha formálható, akkor már készen van. Adagold formákba, s várd meg, míg megszilárdul.

 

Csokigolyók

hozzávalók kb 20 darabhoz:

10 dkg margarin

20 dkg cukor

20 dkg zabpehely

1 tk vaníliás cukor

3 ek kakaópor

kevés kókusz reszelék egy tányéron

Elkészítés: A vajat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a zabpelyhet, a kakaóport és a vaníliás cukrot, s keverd össze az egészet. Formálj kis golyócskákat a tésztából, s hempergesd meg őket a kókuszreszelékben. Helyezd a golyókat tányérra, és tedd be a hűtőbe egy kis időre, hogy megkeményedjenek.

 

Házi fagyi

hozzávalók:

3 tojássárgája

1,5 ek porcukor

3,5 dl habtejszín

10 dkg csokidara

Elkészítés: Keverd habosra a cukrot a tojássárgájával. A habtejszínt verd föl kemény habbá, majd óvatosan, nehogy a hab összetörjön, add hozzá a csokidarát és a tojásos-cukros krémet, majd keverd össze az egészet. Egy megfelelő edényben tedd be legalább négy órára a fagyasztóba.

 

Házi praliné

hozzávalók kb 25 darabhoz:

kb. 2 dl habtejszín

3-4 dl kukoricaszirup

6 dkg cukor

kb. 5 dkg hámozott mandula

Elkészítés: Keverd össze a tejszínhabot, a szirupot és a cukrot egy vastag fenekű lábasban. Időnként megkeverve addig főzd, amíg a keverék be nem sűrűsödik (kb. 25 perc). Úgy ellenőrizheted, hogy megfelelő állagú-e, hogy egy kanálnyit beleteszel egy pohár hideg vízbe. Ha a vízből kivett anyagból kis gömböt tudsz gyúrni, már leveheted a keveréket a tűzről. Keverd hozzá a lábas tartalmához a mandulát, majd az egészet öntsd pralinéformákba, és hagyd kihűlni.

 

Lágy torta

hozzávalók:

21 dkg étcsokoládé

21 dkg vaj

4 tojás

18 dkg cukor

15 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

Elkészítés: Egy kis lábasban olvaszd fel a csokoládét és a vajat. A tojást a cukorral keverd habosra, egy másik tálban pedig keverd össze a lisztet a sütőporral. Előbb ezt, majd a cukros tojást add fokozatosan a csokihoz és a vajhoz. Öntsd a keveréket egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. 230°C-on süsd 12-15 percig. Amikor kiveszed a sütőből, a süti még kicsit lágynak tűnhet, de hamarosan kiszárad és megdermed.

 

Karamellás szeletek

hozzávalók:

10 dkg margarin

3-4 dkg cukor

1/2 evőkanál vaníliás cukor

1/2 evőkanál méz

15 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

Elkészítés: A hozzávalókat gyúrd össze, majd a tésztából formázz három rudat. Mind a hármat nyújtsd olyan hosszúra, amekkora a tepsi, és 180°C-on 15 perc alatt süsd őket készre, majd szeleteld fel kb. 3 cm széles szeletekre.

 

Sült patkók

hozzávalók kb. 60 darabhoz:

30 dkg mandula

10 dkgvaj vagy margarin

12 dkg liszt

hozzávalók a díszítéshez:

porcukor

tojásfehérje

olvasztott csokoládé

Elkészítés:Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Őröld durvára a mandulát, a lisztből és a vajból keverj sima tésztát, és add hozzá. Egy tepsibe teríts sütőpapírt, és ezen formálj rudakat a tésztából. A rudakat vágd fel 10 cm hosszú darabokra, majd hajlítsd patkó alakúra. A sütő középső rácsán kb. 8 percig süsd őket. Ha kész, hagyd kihűlni. Amíg a patkók sülnek, a porcukorból és a tojásfehérjéből keverj mázat, és kend meg vele a patkókat. Ezután olvaszd fel a csokoládét, és valamilyen hegyes eszközzel pöttyözd meg a patkókat, mintha patkószögek lennének.

 

Gyors finomság

hozzávalók:

3 dkg kakaó

1/2 csésze tej

27 dkg cukor

1 dl méz

9 dkg vaj

Elkészítés: Olvaszd fel a vajat egy vastag fenekű lábasban, és keverd bele a többi hozzávalót. Kis lángon forrald fel, és folyamatos keverés mellett főzd kb. 30 percig. Teríts sütőpapírt egy tepsibe, majd öntsd rá a keveréket. Miután teljesen kihűlt, szeleteld fel.

 

Kókuszgolyók

hozzávalók kb. 40 darabhoz:

kb. 45 dkg cukor

3/4 csésze víz

8 zacskó zselatin

1/2 csésze víz

2 teáskanál vaníliás cukor

5 dkg vaj

10 dkg csokoládé

8-10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: Keverd el a cukrot a vízzel, és forrald kb. 15 percig. A zselatint keverd el a fél csésze vízzel, szűrd le, majd a vaníliás cukorral együtt add a cukros vízhez. Addig kevergesd, amíg sűrű és habos nem lesz. Kanállal kis, labdányi adagokat szedj egy sütőpapírra. Pár óráig hagyd dermedni. Kis lángon olvaszd fel a csokoládét, add hozzá a vajat. Mártsd meg benne a golyókat, majd egyenként hempergesd meg őket a kókuszreszelékben.

 

--

 

Csemegék lovaknak

 

Töltött alma

hozzávalók:

1 nagy alma

egy kevés zab

rozsos kétszersült, morzsálva

répadarabok

Elkészítés: Vágd le az alma felső részét, tedd félre. Kapard ki a gyümölcs belsejét. Keverd össze a zabot, a morzsát és a répadarabokat.  Facsard ki a kikapart almát, és add a gyümölcshúst a keverékhez. Töltsd az egészet az alma üregébe, és tedd a tetejére a félretet almakalapkát.

 

Répa ínyenc lovaknak

hozzávalók:

1 répa

egy kevés zab

egy kevés méz

Elkészítés: Mosd meg és pucold meg a répát. Kend be mézzel, majd forgasd zabba, hogy a répát teljesen befedje.

 

Lópalacsinta

hozzávalók:

2 répa

8,5 dkg finomliszt

1,5 dl tej

1 tojás

vaj

Elkészítés: Pucold meg és reszeld le a répát. Egy tálba tedd bele a lisztet, üsd bele a tojást, és add hozzá a tej felét. Keverd simára, ne legyenek benne csomók. Most add hozzá a maradék tejet és a reszelt répát, s egy habverővel keverd tovább. A palacsintatésztának kicsit krémesebbnek kell lennie. A palacsintasütőben olvassz fel egy kevés vajat, és süsd ki a palacsintákat.

 

Zsúrcsemege

hozzávalók:

6 szelet rozsos kétszersült

2 alma

1-2 db répa

egy kevés pépesített cukorrépa ( 12 óráig áztatni)

Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, és kend a krémet a kétszersültekre. Díszísd salátalevéllel.

 

Mézes szendvics

hozzávalók:

2 szelet rozsos kétszersült

méz

Elkészítés: Bőségesen kendd be mézzel az egyik kétszersültet, és borítsd be a másik szelettel. Egyszerü és nagyszerű lónyalánkság!

 

Almaszeletek

hozzávalók:

1 alma

10 tk cukor

Elkészítés: Vágd vékony szeletekre az almát, és helyezd őket egy tálcára. Szórd be cukorral az almaszeleteket, és tedd ki a tálcát a napra egy pár órára, hogy ropogósra száradjanak.

 

Szülinaposok kedvence

hozzávalók:

2 kör alakú rozsos kétszersült

2 alma

2 répa

porcukor és kevés víz a díszítéshez

Elkészítés: Reszeld le az almát és a répát, keverd össze, és kenj belőle az egyik kétszersültre. Tedd a tetejére a másik kétszersültet. Adj a porcukorhoz egy kevés vizet, és keverd, amíg fényes, és kicsit híg masszát nem kapsz. Töltsd bele egy műanyag zacskóba, vágj a zacskó sarkán egy apró lyukat, és írj vele valami kedveset a kétszersült tetejére.

 

Fincsi lótorta

hozzávalók:

2 kör alakú rozsos kétszersült, lyukkal a közepükön

8 dkg zabpehely

1 répa reszelve

1 egész répa

almakarikák

Elkészítés: Keverd össze a zabpelyhet a reszelt répával, és kend az egyik létszersültre. Fedd be a másik szelettel, és díszítsd a tetejét almakarikákkal. Végül szúrj a lyukba egy egész répát.

 

Gyümölcsös répapép

hozzávalók:

1 szelet sárgadinnye

1 banán

szőlő

1 alma

20 dkg pépesített cukorrépa (12 órás áztatás után)

20 dkg zab

Elkészítés: a cukorrépapépet keverd össze a zabbal. Szeleteld fel a gyümölcsöket, és halmozd a répás zab tetejére.

 

Lovak isteni eledele

hozzávalók:

7 dkg búzakorpa

méz

forró víz

Elkészítés: Öntsd a forró vizet ( légy óvatos!!) a korpára, keverd hozzá a mézet, és hagyd kézmelegre hűlni. Istenien esik majd a lovadnak egy hűvös, esős napon a lovaglás után.

 

Fehérrépás finomság

hozzávalók:

1 fehérrépa

1 alma

1 körte

2 sárgarépa

Elkészítés: Vágd le a fehérrépa tetejét, és vájd üregesre a közepét. Szeleteld fel a gyümölcsöket, és töltsd a répa belsejébe. Tedd vissza az elején levágott kalapkát.

 

Korpás süti

hozzávalók:

búzakorpa

almák

répák

Elkészítés: Önts a korpához annyi vizet, hogy kemény masszát kapj. Tedd ki egy tányérra, és formázd torta formájúra. Répa- és almaszeletekkel díszítsd.

 

Meglepetés szendvics

hozzávalók:

fél alma

1 répa

2 szelet rozsos kétszersült

Elkészítés: Vékonyan szeleteld föl az almát és a répát, és tedd a kétszersültek közé. Egy szénaszállal kötözd össze, és készen is van egy kedves kis meglepetés a lovadnak.

 

Almatorta

hozzávalók:

2 alma

2 kerek rozsos kétszersült

2 répa

10 dkg zab

20 dkg cukorrépa (12 órára vízbe áztatva)

salátalevél

Elkészítés: Kend a cukorrépapépet a kétszersültre. Szeleteld fel az almát és a répát, és tedd ezt is a kennyérre. Szórd a zabot a tetejére, és fedd be salátalevéllel.

 

Lósüti

hozzávalók:

3 nagy sárgarépa

3 alma ( vagy banán ill. körte)

1 kg zabpehely

fél liter víz

2 gyógynövényes cukorka

Elkészítés: Először a cukorkákat old fel meleg vízben. Az almát és a sárgarépát reszeld le és keverd össze a zabpehellyel. Aztán add hozzá a cukros, szirupos oldatot is. Ha túl lágy és ragadós lett, akkor tegyél még hozzá zabpelyhet. Hagyd állni kb. egy fél órát. Utána lehet formázni és berakni a sütőbe. Kb. egy-másfél óra kell, míg 200 fokon megsül, közben forgasd is meg.

 

Lócukorka

hozzávalók:

200 g teljes kiörlésű liszt

150 g korpás zabpehely

225 g cukorrépaszirup vagy méz

Elkészítés: A teljes kiörlésű lisztetés a zabpelyhet összekeverjük a cukorrépasziruppal, ha nincs, akkor mézzel. Összegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk sodrófával kb. fél centis vastagságra. Utána süteményformával kiszaggatjuk a tésztát. Tepsibe tesszük és 200 fokon megsütjük.

 

Lócsemege

hozzávalók:

2 szelet fehér kenyér

1 alma

1 narancs vagy mandarin

2 dl korpa

1 gyömbéres keksz

Elkészítés: A korpát vízbe áztatjuk és megvárjuk, míg kenhető állaga lesz. Ha már kenhető, akkor rákenjük a kenyérre, ráhalmozzuk a hámozott gyümölcsöket, és tetejére rakjuk a másik szelet kenyeret, mintha szendvicset készítenénk.

 

 Ropogós finomság

hozzávalók:

1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)

vízzel elkevert búzakorpa

2 alma

2 sárgarépa

1 szelet rozsos kétszersült

szelet gyömbértorta

Elkészítés: Vágd össze az almát és a répát, törd darabokra a kétszersültet, és az egészet keverd össze. Terítsd el a keveréket a gyömbértorta tetején, és már kínálhatod is a csemegével a lovadat.

 

Cukorrépapüré

hozzávalók:

darabka dinnye

1 banán

szőlő

1 alma

1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)

1 csésze zab

Elkészítés: Egyszerűen csak add hozzá a felszeletelt gyümölcsöket a beáztatott cukorrépapéphez, és már kész is a finomság.

 

Saláta lovaknak

sárgarépa

alma

fejes saláta

zab

méz

Elkészítés: Vágd össze az almát, a sárgarépát és a fejes salátát, tedd őket egy tálba, majd keverd el a mézzel és a zabbal.

 

Töltött palacsinta

hozzávalók:

közönséges vagy lovaknak készült palacsinta

1 alma

1 banán

cukorrépapép (12 órányi áztatás után)

Elkészítés: Szeleteld fel az almát és a banánt, és keverd el a beáztatott cukorrépapéppel. Kenj egy keveset a keverékből egy palacsintára, és tekerd össze. Ezt ismételd meg a többi palacsintával is.

 

Hamis zabkása

hozzávalók:

1 szelet rozsos kétszersült

1 teáskanál cukor

1 teáskanál só

3 reszelt sárgarépa

Elkészítés: Törd össze a kétszersültet, és keverd el a többi hozzávalóval. Kevergetés közben adj hozzá vizet, amíg zabkása jellegű nem lesz.

 

Gyümölcsös zöldségsaláta

hozzávalók:

1 alma

1 nagy sárgarépa

1 körte

1 banán

1 narancs

pár szem szőlő

Elkészítés: Vágd össze a hozzávalókat nem túl nagy darabokra, és mindent keverj össze egy tálban.

 

Rozsos rágcsa

hozzávalók:

6 szelet rozsos kétszersült

2 alma

néhány sárgarépa

cukorrépapép (12 órányi áztatás után)

zabpehely

víz

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan keverd össze, majd kend meg vele a kétszersülteket. A szeletek tetejére tehetsz néhány salátalevelet.

 

Szünidei finomság

hozzávalók:

2 puha, kerek szelet kenyér

1 alma

1 narancs vagy mandarin

4-5 dkg búzakorpa

1 mézeskalács szív

Elkészítés: Kevés vízzel keverd el a korpát, és kend meg vele az egyik kenyeret. Pucold meg a narancsot vagy a mandarint, és körben, az almaszeletekkel válogatva helyezd el a kenyéren a gerezdeket. Takard be a szendvicset a másik szelettel, és az egészet díszítsd mézeskalácsszívvel.

 

                                       Nos ennyi remélem finomnak találjátok őket. :)

                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 9
Heti: 56
Havi: 182
Össz.: 78 063

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek :) lovas finomságok
Minden ami lovakkal kapcsolatos :) az oldal még készül / folyamatosan bővül - © 2008 - 2025 - ladylovaslapja.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »